Научете как можете да спестите енергия с помощта на фолиата EnerLogic

Как функционират фолиата EnerLogic?

Защитеното покритие Low-E на фолиата EnerLogic отразява слънчевата и излъчваната енергия, поради тази причина са ефективни през цялата година.

След професионален монтаж на вътрешната страна на стъклото фолиото EnerLogic с микро тънко и ултра силно Low-E покритие може да даде 92% увеличаване на ефективност на изолация на стъклото.

Слънчевата светлина влиза, но навлизането на вредните UV-лъчи, неприятната топлина и ослепяващата светлина се намалява до голяма степен.

Как може да се сравняват фолиата EnerLogic с други фолиа?

Фолиата EnerLogic имат непостижими качества за изолация, които се дължат на защитената технология на производството.

В момента фолиата, използвани с цел спестяване на енергия разпределяме в четири групи:

  • Неутрални фолиа за защита от топлина и светлина (емисионна способност: около 0,7-0,9)
  • Отражателните фолиа за защита от топлина и светлина (емисионна способност: около 0,6-0,7)
  • Обикновени  фолиа Low-E (емисионна способност: около 0,3-0,4)
  • Фолиа нова генерация Low-E на EnerLogic (емисионна способност: 0,07)

Чрез повишаване на изолационните качества на прозорците можем да спестим енергия цяла година. Ако сравним, технологията на фолиата EnerLogic на какво е способна в сравнение с традиционните технологии, резултатът е очевиден.(*)

Научете как можете да спестите енергия с помощта на фолиата


Повишаване на средна годишна ефективност на изолация, изразено в проценти, на 6мм-ово стъкло, сравнявайки качествата на същото стъкло с фолио EnerLogic и без него. Продукт: LEP35 SR CDF

През лятото повечето качествени отразяващи фолиа показват добри постижения, така могат да намалят увеличението на топлината, но спестяване през цялата година може да се постигне само чрез намаляване на загубата на топлина през зимата. При намаляване на загубата на топлина най-важният параметър за измерване е емисионната способност. Колкото е по-малко това число, толкова е по-ефективно фолиото. Коефициентът на излъчване показва колко енергия се излъчва обратно навътре. При нормалните фолиа за защита от топлина и светлина тази стойност е около 0,7, което означава, че 30% се отразява. При стандартните фолиа Low-E тази стойност е между 0,35-0,4, което означава 60-65%. В случай на LLumar EnerLogic емисионната способност е 0,07, което означава 93%.

На илюстрацията се виждат снимки от термокамера на фолиа с различни емисионни способности. Различните цветове показват еднозначно, че най-много топлина губим при стъкла без фолио (1. емисионна способност: 0,84), а загубата на топлината е подобна и при нормалните фолиа за защита от топлина и светлина (2. емисионна способност: 0,67). Традиционните фолиа Low-E (3. емисионна способност: 0,36) дават по-добри резултати, но и те са далече от способностите на фолиата EnerLogic (4. емисионна способност: 0,07).

спестяване на енергия с помощта на фолио

На изображението всички фолиа са монтирани върху единично стъкло с дебелина 5мм . Стойностите, посочени в квадрата показват температурата на повърхността на стъклото. Колкото по-ниска е стойността, толкова по-малко топлина ще премине през стъклото. На илюстрацията ясно се вижда, че температурата  на двоен стъклопакет 4/16/4  е 0,6 ° C, а до него единично стъкло с монтирано EnerLogic фолио е с температура 0,9 ° C, така че ефикасността на двете е почти идентична.

спестяване на енергия с помощта на LLumar EnerLogic фолио

 

Този презентационен филм показва, че при обикновените фолиа за защита от топлина и светлина отражението е бледосиньо, което означава ниско ниво на отразяване на топлина. В случай на фолио EnerLogic от топлината на човека, който демонстрира, се отразява над 95%, поради което цветът на отражението, което се вижда на термокамерата, е почти същият, като този на термоснимката на човека.

Dim lights Embed Embed this video on your site

Неоспорими предимства, надежден избор: изолиращи фолиа LLumar EnerLogic

 

Научете как можете да спестите енергия с помощта на фолиата EnerLogic